LawLink_MainPic האם להתגרש?
LawLink_MainPic האם להתגרש?
פנייה לייעוץ אישי



    עורך דין לענייני משפחה יוסף גביזון, ייצוג משפטי שישמור על האינטרסים שלך

    אחד הקשיים הגדולים בהתמודדות עם הליכים משפטיים בתחום המשפחה, הוא הקושי להילחם בבן משפחה. אתם יודעים שזה הכרחי (כן, אין ברירה אלא להתגרש), ואולי אתם אפילו מבינים את חשיבות המאבק הצודק (נניח שמדובר במאבק ירושה מר וכואב), אבל בלב, בלב משהו נשבר. אתם רוצים לשים בצד את המלחמות, מבלי לוותר על הזכויות שלכם. מגיע לכם!

    הסוגיות המשפטיות הנפוצות בתחום המשפחה

    תחום הגירושין

    תחום הגירושין הוא אחד התחומים הנפוצים ביותר בתחום המשפחה, והוא כולל בין היתר:

    ·         חלוקת רכוש בין בני זוג

    ·         מזונות – מזונות ילדים, מזונות אישה

    ·         זמני שהות (משמורת)

    ·         בקשה לאפוטרופסות בלעדית על קטין

    ·         תביעת גט וכתובה

    ·         התרת נישואין

    ·         הסכמי ממון

    ·         הסכמי גירושין

    ·         הסכמי חיים משותפים

    תחום הירושה

    התחום הנפוץ השני הוא תחום הירושה, הכולל בין היתר:

    ·         צוואות

    ·         הסכמים בין יורשים

    ·         בקשה לקיום צוואה או למתן צו ירושה

    ·         התנגדות למתן צו קיום צוואה או התנגדות למתן צו ירושה

    תחומים נוספים

    ·         מינוי אפוטרופוס על בגירים

    ·         צווי הורות פסיקתיים

    ·         אימוץ קטיניםעורך דין לענייני משפחה, יוסף גביזון

    מה החשיבות של איסוף ראיות בניהול תיק בתחום המשפחה?

    כדי לנהל נכון הליכים בתחום המשפחה, חשוב קודם כל לאסוף את כל המידע הרלוונטי להליך. בהליכי גירושין למשל, חשוב לדעת מה היקף הרכוש שלכם ושל בן הזוג שלכם, ולתעד ולאסוף ראיות על כל הכנסותיו של בן הזוג. בנוסף, אם אתם חושדים שבן הזוג בוגד בכם, חשוב לתעד גם ראיות לבגידות, וניהול מערכת יחסים חדשה.

    אם אתם חיים בנפרד, וכבר מחלקים בפועל את הזמן שלכם עם הילדים, חשוב גם לתעד התנהלות בעייתית של בן הזוג עם הילדים. למשל במקרים בהם הוא נמנע מלהגיע למפגשים עם הילדים, מאחר למפגשים, או חלילה פוגע בילדים, מונע מכם לראות את הילדים, או מסית אותם כנגדכם.

    לאחר שאספתם את כל הראיות, עליכם להבין האם נדרשות לכם ראיות נוספות לצורך ניהול יעיל של ההליך, והאם אתם זקוקים לשירותים של חוקר פרטי, מומחה לניכור הורי וכו'.

    באיזו ערכאה שיפוטית כדאי לנהל הליך גירושין?

    בהליכי גירושין בישראל, יש שתי ערכאות המוסמכות לדון, בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני. על מנת לבחור בערכאה השיפוטית בה יתנהל הליך הגירושין, על בן הזוג לפתוח ראשון בהליכים כדין. ניתן לפתוח בהליך באמצעות פתיחת תיק גירושין מקוון.

    לבחירת הערכאה השיפוטית בה יתנהל הליך הגירושין, יש משקל כבד והשפעה רבה על תוצאות ההליך, והיא יכולה לשנות את תוצאות ההליך מקצה לקצה.

    בניגוד למקובל לחשוב, בית הדין הרבני אינו בהכרח מטיב עם גברים, ובית המשפט לענייני משפחה אינו בהכרח מטיב עם נשים. הבחירה באחת הערכאות, תעשה בהתאם לכלל הנסיבות והראיות שתאספו, ולכן חשוב לאסוף ראיות מבעוד מועד, ולהקדים ולפעול במהרה, תוך בחינה מדוקדקת של הנסיבות האישיות שלכם.

    האם לנהל הליכי משפחה בהסכמה או בסכסוך?

    אחת ההחלטות האסטרטגיות החשובות ביותר בניהול תיק משפחה, היא ההחלטה על אופן ניהול תיק הגירושין – בהסכמה או בערכאות השיפוטיות.

    אחת ההחלטות האסטרטגיות ביותר בניהול תיק, היא ההחלטה על אופן ניהול תיק הגירושין

    הדרך המומלצת לניהול הליכי גירושין, היא לרוב בהסכמה. הסכם גירושין יסייע לבני הזוג לשים את הליך הגירושין מאחוריהם, במהרה תוך מספר מועט של חודשים, בניגוד להליך גירושין מלא שיתמשך כמה שנים. בנוסף הם גם יחסכו עשרות אלפי שקלים, ולעיתים אף מאות אלפי שקלים. כמו כן הגירושין יהיו קלים יותר באופן רגשי, יכללו החלטות של בני הזוג, ויקלו גם על הילדים שלהם.

    יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם אין מנוס מלנהל את הליך הגירושין בערכאה השיפוטית. למשל כשבני הזוג אינם מצליחים להגיע לכל הסכמה ביניהם, ובפרט במקרים בהם יש חשש שבן הזוג יבריח רכוש, יברח עם הילדים לחו"ל, או ימהר לפתוח ראשון הליך גירושין, וכך יזכה ליתרון לבחור היכן יתנהל הליך הגירושין.

    מהם הסכמי חיים משותפים?

    בני זוג נשואים, חל עליהם חוק יחסי ממון, הקובע כיצד יאוזן הרכוש ביניהם, במקרה של גירושין. לעומת זאת כשבני זוג לא נישאים, חוק יחסי ממון לא חל עליהם, אלא חזקת השיתוף. על פי חזקה זו, הרכוש ביניהם מאוזן באופן שווה בעת הפרידה. יחד עם זאת, ההוכחה שבני הזוג היו ידועים בציבור, היא מורכבת. כמו כן, פעמים רבות קשה להם יותר להוכיח כוונת שיתוף ספציפית ברכוש שהם צברו עוד לפני החיים המשותפים.

    הסכם חיים משותפים, הוא הסכם בין בני זוג שלא נישאו, הקובע כיצד הם יחלקו את הרכוש ביניהם, בזמן פרידה. הסכם חיים משותפים, בדומה מאוד להסכם ממון, יסייע לבני הזוג להימנע מעימותים מיותרים במקרה של פרידה, ויחסוך להם כסף רב על הליכים משפטיים יקרים.

    האם ניתן להתגרש לבד, בלי עורך דין?

    החוק לא מחייב ליווי של עורך דין גירושין וניתן להתגרש גם ללא סיועו. יחד עם זאת, לדעתנו מדובר בנטילת סיכון שעלולה לעלות לכם ביוקר.  עורך דין שעוסק בתחום המשפחה והגירושין, ידאג למצות את כל הזכויות המגיעות לכם, וימנע מכם לעשות טעויות קריטיות בהליכים המשפטיים שתנהלו.

    ברוב המקרים אנשים שייצגו את עצמם לבד, איבדו זכויות רבות המגיעות להם ובסופו של יום נאלצו למצוא את עצמכם בפתחו של הליך ערעור מורכב, או נאלצו להגיש תביעה לשינוי הסכם גירושין שקיפח את זכויותיהם, תביעה שתתקבל רק במקרים חריגים ביותר.

    כמה עולה הייצוג המשפטי בדיני משפחה?

    אגרות ניהול הליכי משפחה

    עלויות האגרות בהליכי משפחה יכולות לנוע בין מאות שקלים בודדים לבין אלפי שקלים, עבור כל בקשה שתוגש במהלך ההליך, בהתאם להליך המנוהל.

    ייצוג משפטי בתחום המשפחה

    עלויות הייצוג המשפטי בדיני המשפחה משתנות בהתאם לסוג ההליך ומורכבות הנסיבות בתיק. ככלל, הליכים בהסכמה יהיו זולים באופן ניכר מהליכים שיתנהלו בערכאות המשפטיות ויצריכו ניהול הליך מלא וייצוג בדיונים. הליכי גירושין או ירושה בהסכמה, יכולים לנוע בין סך של אלפי שקלים לסך של עשרות אלפי שקלים לכל הצדדים גם יחד.

    לעומת זאת, הליכי גירושין או ירושה בערכאות השיפוטיות, ינועו בין סך של עשרות אלפי שקלים לסך של מאות אלפי שקלים, לכל אחד מהצדדים.איך בוחרים עורך דין מומלץ לענייני משפחה? (אינפוגרפיקה)

    מה מאפיין, לשיטתנו, עורך דין מומלץ באמת בדיני משפחה

    1. בחרו בעורך דין בעל ידע וניסיון מוכח בתחום דיני המשפחה.
    2. בחרו בעורך דין בעל ניסיון בתיקים כלכליים. תחום הגירושין וגם תחום הירושה טומנים בחובם התעסקות רבה עם תיקים כלכליים. כך למשל בעת חלוקת הרכוש בין בני זוג או חלוקת עיזבון בין יורשים, ישנם היבטים כלכליים משמעותיים ביותר, הכוללים בין היתר גם השלכות מיסוי מורכבות.
    3. בחרו בעורך דין שידע איך לנהל עבורכם גם משא ומתן בהליכי משפחה מורכבים, מבלי להסלים אותם לסכסוכים מרים וממושכים.
    4. בחרו בעורך דין שיהיה קשוב לצרכים שלכם, תחום המשפחה הוא תחום רגיש, הדורש מעורך הדין להיות בעל תכונות אופי ייחודיות, כמו אנושיות, יכולת הקשבה גבוהה, אמפתיה, ויכולת להכיל אתכם.
    5. בחרו בעורך דין שמתחייב להיות זמין עבורכם, גם הרבה אחרי שסיימתם לשלם לו.

    מדוע כדאי לפנות להליכי גישור בתחום המשפחה?

    בסיכומו של יום, הליכים משפטיים בדיני משפחה הם בדרך כלל מורכבים, טעונים ובעלי השלכות פיננסיות ומנטליות על הצדדים הלוקחים בהם חלק.

    גישור בהליכי גירושין ובהליכי ירושה, במקרים המתאימים, מהווה אלטרנטיבה יעילה מאוד להליכי גירושין או ירושה בסכסוך. הגישור יחסוך לכם עלויות מיותרות, שיכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים, ולעיתים גם למאות אלפי שקלים. יתרון נוסף של הגישור הוא שהוא חוסך לכם זמן ניכר, ובאמצעותו אתם יכולים לסיים את ההליך תוך כמה חודשים, לאחר ניהול הליך משא ומתן, ועריכת הסכם גירושין או הסכם בין יורשים.

    והחשוב מכל, גישור בתחום המשפחה, יסייע לכם לשמור על הקשרים המשפחתיים שלכם, בין אם מדובר בבן זוג לשעבר שהוא הורה של ילדיכם, ובין אם מדובר בבן משפחה אחר שנקלע עמכם לסכסוך משפחתי.

    *התוכן עודכן ביום 1.10.24

    שאלות נפוצות

    מהו משך הזמן הממוצע של הליך גירושין בישראל?

    משך ההליך תלוי במידה רבה באופן בו בני הזוג בוחרים להתגרש. גירושין בבית הדין הרבני או בבית המשפט נמשכים בממוצע בין שנתיים לשלוש שנים. לעומת זאת, גירושין בהסכמה מקצרים את התהליך משמעותית, והוא יכול להימשך בין מספר שבועות למספר חודשים בלבד.

    האם אפשר לשנות הסכם גירושין לאחר אישורו בבית המשפט?

    כן. בני הזוג לפנות לערכאה השיפוטית שאישרה את הסכם הגירושין (בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני) ולהגיש בקשה לשינוי ההסכם. בית המשפט ישקול את הבקשה ויחליט אם לאשרה בהתאם לנסיבות הרלוונטיות.

    עד איזה גיל קיימת חובת תשלום מזונות עבור הילדים?

    על פי החוק ופסיקת בתי המשפט, חובת תשלום מזונות חלה עד גיל 21. עם זאת, בתקופה שבין גיל 18 ל- 21 סכום המזונות מופחת ב1/3 מהסכום ששולם עד גיל 18.

    מהו צו הגנה בהקשר של דיני משפחה?

    צו הגנה הוא הליך משפטי הננקט במקרים בהם בן משפחה חש מאוים או שננקטה כלפיו אלימות מבן משפחה אחר. הצו מיועד להגן על המבקש, וכולל מגוון הגבלות ואיסורים, וכן סנקציות במקרה של הפרתו.

    *האמור לעיל ובכל המאמרים באתר דין וגירושין אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני הבוחן את נסיבות העניין הספציפי. המסתמך על המידע עושה כן על אחריותו האישית בלבד.

    לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מידע חשוב נוסף