דין וגירושין - ראשי
דין וגירושין - ראשי
פנייה לייעוץ אישי




    כיצד לגלות הסתרת נכסים בהליך גירושין (מדריך משפטי)

    הסתרת נכסים בהליך גירושין יכולה להתבטא בדרכים שונות, כמו למשל הענקה במתנה של רכוש הרשום על שם בן הזוג לקרוב משפחה או שותף עסקי, הסתרה של כספי בחשבון בנק של קרוב משפחה, הסתרת נכסים בחו"ל ועוד. אך כיצד מגלים את הנכסים שהוסתרו בגירושין?

    מהי חקירה כלכלית בגירושין ולמה היא נחוצה? אילו צווים ניתן לבקש כדי למנוע הסתרת נכסים בהליך גירושין? כיצד תביעה לפסק דין הצהרתי תסייע לכם במקרה של הסתרת נכסים בגירושין? והאם ניתן למנוע הסתרת נכסים בגירושין?

    כיצד לגלות הסתרת נכסים בהליך גירושין (מדריך משפטי)

    תוכן עניינים

    מהי הסתרת נכסים בהליך גירושין?

    ישנן דרכים רבות להסתיר נכסים, אך המטרה בכולן היא זהה – להרוויח על חשבון חלקו של בן הזוג בגירושין ולמנוע חלוקה שווה של הרכוש או חלוקה בהתאם לאמור בהסכם ממון שנערך בין בני הזוג.

    כשיש חשד להסתרת נכסים בהליך גירושין, אסור לכם להתעכב, כל עיכוב עלול להוביל לכך שבן הזוג יצליח להעלים את הרכוש, וחלוקת הרכוש החסר, תפגע בזכויות שלכם. עורך דין לענייני משפחה יעמוד לרשותכם על מנת לצמצם את הנזקים מהסתרת הנכסים, למנוע הסתרה של נכסים נוספים, ולהביא לחלוקת הרכוש המגיעה לכם על פי דין.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מהי חקירה כלכלית בגירושין ולמה היא נחוצה?

      חקירה כלכלית, היא חקירה המבוצעת על ידי חוקר פרטי או משרד חקירות לצורך איתור כספים וראיות המעידות על הסתרת הכספים והברחת הרכוש.

      חשיבות איתור הראיות מבעוד מועד היא גדולה. אין זה מספיק לטעון בפני בית המשפט כי בן הזוג מסתיר רכוש, אלא עליכם גם לגבות זאת בראיות. על מנת לבקש צווים שימנעו את המשך הסתרת הרכוש, תידרשו להביא ראיות מינימליות המעידות על חשדכם המוצדק, בלעדיהן הצו לא יינתן.

      כמו כן, במקרים שבן הזוג כבר הצליח להסתיר נכסים, החקירה הכלכלית יכולה גם להצליח לאתר הנכסים שהוסתרו, ולהגדיל את היקף הרכוש שיחולק.

      אילו צווים ניתן לבקש כדי למנוע הסתרת נכסים בהליך גירושין?

      אם יש חשש שבן זוג מתכוון להסתיר או מסתיר נכסים, אתם רשאים לבקש צווים שיסייעו לכם למנוע הסתרת נכסים בהליך הגירושין:

      צווי עיקול וצווים האוסרים על שינוי המצב הקיים

      צווי עיקול וצווים האוסרים על שינוי המצב הקיים (צו איסור דיספוזיציה), הם צווים שמטרתם למנוע הסתרה של נכסים והברחה של רכוש.

      כך למשל אם יש חשש שאישה מסתירה כספים בחשבון העסקי שלה, חשבון שלגבר אין גישה אליו, ניתן להטיל צו איסור דיספוזיציה, שימנע ממנה לעשות שימוש בכספים ולהסתירם.

      צווים לתפיסת נכסים ותפיסת ראיות

      צווים לתפיסת נכסים ולתפיסת ראיות, הם צווים המאפשרים לבן זוג להיכנס למקום הנמצא בבעלותו או בחזקתו של בן הזוג השני, לצורך תפיסת ראיות או נכסים, במקרה שיש חשש להברחת נכסים או הסתרת רכוש.

      כך למשל במקרה שלגבר יש עסק בבעלותו, ויש חשש שהוא מסתיר בכספת העסק כספים מהאישה, או מתכוון להבריח סחורה מהעסק, ניתן לבקש צו לתפיסת ראיות או תפיסת נכסים, כך שהאישה תוכל לתפוס את הראיות או הנכסים שאין לה גישה אליהם, בטרם הגבר יעלים אותם.

      צווים לגילוי מסמכים

      צווים לגילוי מסמכים הם צווים המאפשרים לבן זוג גישה למידע כלכלי על בן זוגו, אם יש חשש שבן הזוג השני מסתיר כספים, או לא מגלה את כל המידע הכלכלי המצוי בידיו.

      צווים לגילוי מסמכים הם צווים המאפשרים לבן זוג גישה למידע כלכלי על בן זוגו

      כך למשל במקרה שלאישה יש הכנסות לא מדווחות, יכול הגבר לבקש לחייב את האישה, לצרף פירוט כרטיסי אשראי, תדפיסי חשבון, דו"חות של העסק שבבעלותה.

      כמו כן יכול הגבר, לבקש להוציא צו המורה ישירות למוסד הפיננסי לשלוח את הפירוט המבוקש. לרוב צו למוסד הפיננסי יתבקש במקרים בהם בן הזוג לא משתף פעולה, או כשלבן הזוג קשה להוציא את המידע על עצמו, כמו למשל פירוט תדפיסי אשראי מתקופה של מספר שנים אחורנית.

      כיצד תביעה לפסק דין הצהרתי תסייע לכם במקרה של הסתרת נכסים בגירושין?

      במקרה שרכוש מסוים הוברח, למשל במקרה שהבעל רשם את העסק שבפועל נמצא בבעלותו על שם אחיו, או למשל במקרה של אישה שהעניקה במתנה דירה שהייתה רשומה על שמה לאביה, ניתן להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי, במטרה לקבוע שהדירה או העסק שנרשמו על שם קרוב המשפחה, הם למעשה שייכים לבן הזוג, והם חלק מהרכוש המשותף.

      באמצעות תביעה לפסק דין הצהרתי, תוכלו להשיב נכסים מוברחים שהוסתרו, בחזרה להיקף הרכוש המשותף, ולחלק אותם ביניכם באופן הוגן, בהתאם לחוק יחסי ממון, חזקת השיתוף, או הסכם הממון שערכתם.

      האם ניתן למנוע הסתרת נכסים בגירושין?

      בשורה התחתונה, ניתן לצמצם את הסיכון להסתרה של נכסים בגירושין אם פועלים נכון, ומתנהלים באופן כלכלי גלוי עוד במהלך הנישואין.

      גם אם צד אחד אמון על הנשאים הכלכליים, לא כדאי לכם להתעלם לחלוטין מכל הנושא הכלכלי. השתדלו להתעניין בנכסים ובכספים שלכם, ולקבל לפחות מידע כללי שייתן לכם מושג התחלתי, היכן אתם עומדים.

      כשאתם מחליטים להתגרש, ועוד בטרם להתחלת הליכי הגירושין שעלולים להסלים את המצב ביניכם, זה בהחלט הזמן הנכון להתחיל לברר היכן נמצאים הכספים שלכם, לאסוף מסמכים, לתעד את כל המידע הנוגע לרכוש שלכם, כמו מניות, ניירות ערך, נדל"ן, חשבונות בנק, עסקים ועוד, ולשמור על הזכויות שלכם בגירושין.

      *האמור לעיל ובכל המאמרים באתר דין וגירושין אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני הבוחן את נסיבות העניין הספציפי. המסתמך על המידע עושה כן על אחריותו האישית בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף